In veel Europese landen is de zonweringexpert geen gedefinieerd noch erkend beroep. Op initiatief van de Europese Zonwering Branche (verenigd in ES-SO, European Solar Shading Oraganization) werd er een opleiding opgezet, gericht op de sterke punten van zonwering/rolluiken in gebouwen van vandaag en morgen.

Na een succesvolle opleiding zijn we dan ook bijzonder trots op de titel Smart Solar Shading Advisor!

Smart Solar Shading Advisor

Waarom zo belangrijk?

Voor alle bouwaanvragen vanaf 2018 geldt dat er voortaan ook een eis aan de bouwschil wordt gesteld. het 'S-peil' of 'schilpeil' drukt de energie efficiëntie van de bouwschil uit.

Het zegt hoe goed de schil bestand is tegen koude winterdagen, maar ook of er genoeg zonnewering is op hete zomerdagen (zomercomfort). Het S-peil geldt per wooneenheid, dus ook voor een appartement en niet voor een appartementsgebouw.

Scherm afbeelding 2023 08 07 om 08 44 20

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Als Smart Solar Shading Advisor onderscheiden we ons duidelijk op de markt als expert! Zowel voor nieuwbouwprojecten als renovatie kan je bij ons terecht voor professioneel advies. Daarbij trachten we onderstaande tabel optimaal te benutten.

Minder ...

  • Oververhitting

Klimaatopwarming is meer en meer verantwoordelijk voor oververhitting van nieuwe en bestaande gebouwen. Zeker bij goed geïsoleerde gebouwen wordt de uitdaging steeds groter.

  • Schittering

De zon is een krachtige bron van natuurlijk licht. De steeds veranderende stand van de zon doorheen de dag komt ons comfort vaak niet ten goede. De juiste keuze van zonwering helpt bij het controleren van het licht, minimaliseert de schittering en verlaagt de blootstelling aan schadelijke UV-stralen.

  • Verwarming

We houden allemaal van grote raampartijen die ervoor zorgen wat we veel daglicht binnenkrijgen en in contact staan met de buitenwereld. Maar tijdens de koudere maanden zijn wij verantwoordelijk voor het grootste verlies van warmte. Zonwering zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft.

Meer ...

  • Comfort

De zon kan voor oververhitting en schittering zorgen maar is ook een natuurlijke bron van energie, licht en warmte. Keuze voor de juiste zonwering optimaliseert het thermisch en visueel comfort.

  • Gezondheid

Het is bewezen dat het correct gebruik van zonlicht in onze woning zorgt voor een goed gevoel.

  • Energiezuinig

Een juiste keuze in binnen- en buitenzonwering zorgt ervoor dat de kost van verwarmen tijdens de koude maanden en de kost van koelen tijdens de warme maanden gevoelig daalt. Hierdoor wordt onze CO2-voetafdruk ook nog een kleiner.

Smart solar shading advisor S Unproof